Visual Permeability Pavilion – NYC

Print


Image appears courtesy of Visual Permeability Pavilion Team

A new pavilion has completed construction on the grounds of Columbia University by Luis Alaron, Aaron Berman, Michael Georgopopulos, Eun Ki Kang, Dayeon Kim, Nicole, Kotsis, Jeeun Grace Lee, Aaron Mark, Hylee Oh, and Steven Sanchez.

The pavilion provides a spatial experience for relaxation, contemplation, and social interaction. The design of the pavilion features slanted wood slats that help to separate zones for privacy and public interaction. The design inspiration is evoked from a single continuous form that unfurls and touches the ground at minimal points.

The project is about 15.5′ long X 7.58′ wide X 6.83′ tall .

I find the design documentation for this structure to be a glimpse of how larger constructions might be composed where design logic and design iteration combine into a single expression and singular language of construction.


Image appears courtesy of Visual Permeability Pavilion Team

See the link that follows for more information about the project including design statement, and images.

>click for weblink<

Original citation:
D. (2011, June 14). Visual Permeability Pavilion. CONTEMPORIST. Retrieved June 21, 2011, from http://www.contemporist.com/2011/06/14/visual-permeability-pavilion/

EmailPinterestTwitterPrint

Leave a reply